Zmiana terminu dyżuru Konsultanta PK KSU w Opolu Lubelskim
- Szczegóły
- Administrator
- Odsłony: 8390
Informujemy, iż w miesiącu kwietniu br. zmianie ulega termin dyżuru Konsultanta Punktu Konsultacyjnego Krajowego Systemu Usług w Urzędzie Miejskim w Opolu Lubelskim.
Zamiast dyżuru w terminie 11.04.2013 r., odbędzie się on w dniu 25.04.2013 r. Godziny dyżuru pozostają bez zmian, tj. 10:00 - 14:00.
Za wszelkie utrudnienia przepraszamy.
KOLEJNE OBNIŻENIE STOPY OPROCENTOWANIA POŻYCZEK UDZIELANYCH PRZEZ FUNDUSZ POŻYCZKOWY !!!
- Szczegóły
- Administrator
- Odsłony: 9011
Od 1 kwietnia 2013 roku Komisja Europejska obniży wielkości stopy bazowej, która wykorzystywana jest przy ustalaniu oprocentowania naszych pożyczek.
Do dnia 31 marca 2013 roku obowiązuje stopa na poziomie 4,80%.
Od początku kwietnia 2013 roku stopa zostanie obniżona do poziomu 3,90%.
W związku z tym, minimalne oprocentowanie pożyczek udzielanych na zasadach rynkowych ulegnie obniżeniu:
- dla przedsiębiorstw podejmujących działalność gospodarczą oraz działających na rynku
do jednego roku – z 8,80% do 7,90% w skali roku,
- dla przedsiębiorstw prowadzących działalność powyżej jednego roku – z 5,40% do 4,50% w skali roku.
Oprocentowanie pożyczek udzielanych na zasadach korzystniejszych niż rynkowe będzie wynosiło 1,95 %.
Więcej informacji można znaleźć na stronie Urzędu Ochrony Konkurencji i Konsumentów oraz na stronie Komisji Europejskiej.
ZAPRASZAMY DO UDZIAŁU W BEZPŁATNYCH SZKOLENIACH DLA FIRM Z LUBELSZCZYZNY
- Szczegóły
- Administrator
- Odsłony: 8410
Już w maju 2013r. realizowany będzie kolejny bezpłatny pakiet szkoleniowy obejmujący tematyki szkoleń:
1. Podstawy systemu HACCP i dokumentowanie
2. Innowacyjność w przedsiębiorstwach i źródła finansowania
3. Pełnomocnik ds. systemu HACCP – szkolenie certyfikowane
Dokumenty zgłoszeniowej znajdziesz tutaj
Zapraszamy do uczestnictwa w bezpłatnych szkoleniach
- Szczegóły
- Administrator
- Odsłony: 8606
Zapraszamy do uczestnictwa w bezpłatnych szkoleniach ramach projektu „Wykwalifikowani. Nowoczesne Kadry Lubelszczyzny”:
- JĘZYK ANGIELSKI
- „RECEPCJONISTA”
- „PROFESJONALNY MENEDŻER GASTRONOMII”
- „ASERTYWNOŚĆ W BIZNESIE”
- „SKUTECZNA KOMUNIKACJA INTERPERSONALNA”
Są jeszcze wolne miejsca. Zapraszamy!